Den bedste mad til katte med diabetes

Pin
Send
Share
Send

Sluger kitty mere vand end normalt? Skal han tisse hele tiden? Dette kan være symptomer på, at han har udviklet diabetes. Ligesom hos mennesker hos mennesker kræver kattediabetes omhyggelig styring og diætbegrænsning for at holde blodsukkerniveauet sundt.

Hvad er diabetes?

Normalt påvirker diabetes mellitus, der påvirker middelaldrende eller ældre katte, når Kitty enten ikke kan producere nok insulin, eller hans krop ikke kan bruge det insulin, han fremstiller korrekt. Insulin er nødvendigt for at hans krop kan behandle kulhydrater. Hvis hans blodsukker bliver højt, begynder han at passere sukker i sin tisse, hvilket vil føre til, at han drikker mere vand og vandrer oftere.

Fordi fedme påvirker følsomheden over for insulin, er en stærk kitty mere tilbøjelige til at udvikle diabetes. At holde ham på en streng diabetesvenlig diæt hjælper med at holde blodsukkeret i et normalt interval.

Foreslået diæt

Når et menneske først er diagnosticeret med diabetes, skal hun undgå en overflod af kulhydrater og sukker. Det samme gælder for Kitty. Find en kvalitetsføde, der er formuleret specielt til en diabetisk kat. En mulighed er en diæt med lavt kalorieindhold, højt proteinindhold og lavt kulhydratindhold, som normalt har mest succes.

En anden mulighed er en diæt med højt fiberindhold og komplekse kulhydrater, hvilket nedsætter fordøjelsen for at regulere sukkerindholdet. Hvis du har et budget, kan dåse mad være et godt alternativ, fordi det normalt har et højere protein-til-kulhydrat-forhold end tør mad har. Tal med din kats dyrlæge om en anbefalet diæt.

Fodringsplan

At regulere, hvor meget din kat spiser, er lige så vigtigt som den type mad, han spiser. Fri fodring eller efterladelse af en skål mad hele dagen anbefales ikke. Det kan være svært at overvåge, hvor meget han spiser, og han kan spise for meget.

I stedet skal du give ham to eller tre små måltider hele dagen. Modstå trangen til at give ham bordskrot eller søde godbidder, da de kan få blodsukkeret til at skyde i luften. Hvis han er overvægtig, kan det være svært at hjælpe ham med at kontrollere sit sukker. Tal med sin dyrlæge om at hjælpe kitty kaste et par pund.

At holde din diabetiske kat fra overspisning kan eliminere behovet for dig at give ham insulininjektioner.

Komplikationer

Det er meget vigtigt at se efter tegn på hypoglykæmi eller lavt blodsukker. Lavt blodsukker kan få kitty til at være sløv, få kramper eller falde i koma. Hvis hans blodsukker bliver for lavt, kan det være fatalt.

Hvis katte ikke er i stand til at spise, gnid noget majssirup på tandkødet for at øge hans sukker. Hvis hans sukker er lavt, men han er i stand til at sluge, skal du tilbyde ham noget af hans faste mad.

Hvis han er i koma, skal du aldrig prøve at tvinge ham til at føde ham eller lægge noget i munden. Han skulle få øjeblikkelig nødbehandling. Find ud af, hvor det nærmeste veterinærberedskabscenter er, bare i tilfælde af.

Tal med din kats dyrlæge om at kontrollere hans blodsukker derhjemme. Dette er normalt billigere end at have gjort det på dyrlægen, og det giver dig mulighed for at overvåge hans sukker dagligt.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: High or low functioning autism? Why functioning labels hurt us (Juni 2024).

uci-kharkiv-org