Kan du sprøjte dine kageplanter med hvid eddike for at forhindre katte i at spise dem?

Pin
Send
Share
Send

Hvis Kitty holder en fest med dine planter - en middagsselskab, altså - kan du blive fristet til at tage nogle drastiske foranstaltninger. Sprøjtning af dine planter med noget, som Kitty hader, ville gøre bladene ikke attraktive for ham og sikre, at du stadig havde en have i slutningen af ​​dagen.

Eddike som afskrækkende

Eddike er en stor afskrækkende kat. Desværre er det også et godt plantemord, så effektivt at det kan dræbe ukrudt. Eddike er sur, og det kan dræbe rødder og forhindre planten i at absorbere vand og næringsstoffer. Sprøjtning af dine planter med eddike forhindrer Kitty i at spise bladene - men bladene vil være døde.

Arbejder omkring problemet

Hvis du har at gøre med en potteplante, er en mulighed at sprøjte selve potten med eddike. Lugten kunne være stærk nok til at afskrække Kitty fra at nærme sig planten.

Hvis du har en stor beholder, kan du også tilføje et par vatkugler dyppet i eddike til jorden. Sørg for, at de er tæt på kanten af ​​potten snarere end mod selve planten.

Andre indstillinger

Hvis du ikke kan bruge eddike, hvad kan du sprøjte på dine planter for at holde katte væk? Alt citrus vil gøre. Katte kan ikke lide lugten af ​​citrus, men det generer ikke dine planter. Så bland citrusolie - eller frisk citronsaft - med vand, og tilsæt til en sprayflaske. Eller køb kommerciel citrus spray i et hjem og have center.

Spray let og se, hvordan Kitty reagerer. Hvis han stadig tygger, sprøjt planterne lidt mere.

At holde planterne sikre

Bortset fra at sprøjte dine planter, er der andre måder at holde killinger væk fra dem. Den ene er at give dem noget bedre at tygge på, såsom en lille beholder med græs. Du kan købe kattegræs i dyrebutikker - det er normalt økologisk, let at dyrke og mere sikkert end kageplanter, som nogle gange er giftige. Du kan også flytte dine planter til områder, der er svære at nå, såsom toppen af ​​køleskabet.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Det kattens liv - De vilde katte (Juli 2024).

uci-kharkiv-org