Vil edderkoppeplanter skade katte?

Pin
Send
Share
Send

Hvis du ejer en kat, er konceptet med at være urolig over at bringe en ny plante ind i dit hjem ikke svært at forstå. Felines er naturligt nysgerrige væsner og udforsker ofte ting, der er ukendte - med nul hensyn til, om noget er giftigt eller ej.

Om edderkoppeplanter

Edderkoppeplanten, som videnskabeligt er kendt som Chlorophytum comosum, er et meget elsket stueplante og en armatur i hængende kurve. Andre navne på planten er edderkopblomst, afrikansk kål, kattehår og edderkoppespind. Urteplanten er hjemmehørende i tropiske regioner i Asien såvel som Afrika, men den vises i øjeblikket over hele planeten. Den vokser let og i et hurtigt tempo.

Toksicitet

Ifølge ASPCA er edderkoppeplanten ikke giftig for katte eller andre kæledyr. På trods af at det ikke er giftigt, advarer ASPCA om at spise plantemateriale stadig kan være potentielt skadeligt for dyr. Hvis din kat har en forkærlighed for at lægge munden på tingene, skal du sørge for at holde hende væk fra din edderkoppeplante - og andre planter, du ejer, for den sags skyld.

Effekter

Hvis din kat gumler på en edderkoppeplante - især hvis hun gør det for meget - kan hun støde på en mavebesvær. Hvis din kat bruger meget tid i sin kuldkasse og ser ud til at passere løbende, vandig afføring, kan diarré være synderen. Hvis hun er bukket over som om hendes mave giver hende nogle problemer, kan hendes symptom være relateret til at have spist planten. Tag din kat til dyrlægen for at sikre dig, at alt er i orden, især hvis de ubehagelige symptomer synes at blive hængende eller være særligt alvorlige. Se på dine planter og under dem for at se, om du bemærker forstyrrelser, som din kat kan have forårsaget, såsom revne eller tyggede dele.

Hallucinogene egenskaber

Ifølge North Dakota State University Extension Service kan katte især blive fascineret af edderkoppeplanter på samme måde som kattemynte. Planten kan fungere som en subtil hallucinogen for katte, selvom den er harmløs. Hold din lille væk fra planten, hvis du ikke kun vil undgå mulig indtagelse, men måske også vild og svimmel opførsel.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: DESMOND WELLS JYS DIE EEN Afrikaans official music video (Juli 2024).

uci-kharkiv-org