Er roser skadelige for katte?

Pin
Send
Share
Send

En rose med ethvert andet navn kan lugte lige så sød, men nogle planter med "rose" i deres navne er giftige for din kat, ifølge Humane Society. Lad ikke ordet "rose" i et plantes almindelige navn narre dig til at tro, at planten ikke kan skade Fluffy.

Roser

Roser er ikke giftige for katte, men de har torner. Hvis din kat leger i en rosenbuske eller forsøger at spise bladene og stilkene, kan han få forstyrret mave og ridse op i hans hud og ansigt. Også, hvis du har brugt aktuelle kemikalier i din busk, kan de gøre ham syg. Men hvis din kat omarrangerer din dejlige rosenbuket og endda beslutter at nippe et par af rosenblade, er den eneste skade, han sandsynligvis støder på, en god tunge-surring fra dig.

Julerose

Juleroser, også kendt som påskeroser eller fastelavensroser, har det videnskabelige navn Helleborus niger. Denne stedsegrønne flerårige når ca. 13 inches i højden og blomstrer fra december til april. Disse prydplanter - populært i Europa som julepynt - er giftige, så hold dine nysgerrige killinger væk fra dem.

Ørkenrose

Ørkenrosen kaldes også ørkenazaleaen, Sabi-stjernen, impala-liljen eller kudu-liljen. Dens videnskabelige navn er Adenium obesum. Denne busk kan vokse op til 4 meter høj og producerer hvide eller lavendelblomster med mørke struber. Blomsterne ligner azaleablomster. Ørkenrosens saft er giftig; hvis du planter ørkenrosen i din have, skal du holde dine busketugende katte inde.

Moss Rose

Moseroser er årlige sukkulenter, der trives i varme, tørke og dårlig jord. De er nemme at passe på og kommer i forskellige farver, hvilket gør dem populære som grunddække og til containerplantager. De går også under navnene portulaca, stenmos, purslane, griseang og persille. Deres videnskabelige navn er Portulaca oleracea. Moseroser er giftige for katte.

Primrose

Det videnskabelige navn på denne plante er Primula vulgaris. Der er 450 arter af denne flerårige i naturen, der varierer i størrelse fra et par inches højt til mere end en yard høj. Den vokser let og er en populær haveplante. Primroseolie har længe fungeret som en snerpende og som en topisk behandling for eksem og reumatoid arthritis. Brug det dog ikke på din lodne ven; det er giftigt for katte og kan forårsage opkastning.

Rosebay

Rosebay, også kaldet rhododendron, stor laurbær eller azalea, er giftig for katte. Denne blomstrende busk vokser fra 15 til 30 fod høj. Med over 250 arter er rosebay populær i hjemmelandskaber på grund af dens frodige blomster, der kommer i en række farver. Bladene er den mest giftige del af denne plante, og en meget lille mængde kan dræbe en nysgerrig kat.

Rose of Sharon

Også kaldet rose of China or althea, Rose of Sharon vokser til 12 meter høj og næsten lige så bred. Dens videnskabelige navn er Hibiscus syriacus. Disse løvfældende planter har blå, lyserøde, røde, lavendel, lilla eller hvide blomster, der blomstrer om sommeren og efteråret. Du bør holde dine små skabere væk fra denne plante, fordi den også er giftig.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: HUSET FLYDER MED SLIK! SLÅR KATTEN AF TØNDEN. REKLAME FOR BR u0026 TOYS R US (Kan 2024).

uci-kharkiv-org