Hvilken mængde kattemynte er giftig for katte?

Pin
Send
Share
Send

Mens kattemynte er berømt for at sætte katten i en skør legende stemning, er chancerne ret slanke, at hun vil blive forgiftet ved at indtage den, uanset hvor meget hun smutter ned. Mere sandsynligt er en fysisk skade forårsaget af et overstimuleret centralnervesystem, ifølge American Humane Society.

Medlem af myntefamilien

Catnip - officielt kaldet Nepeta cataria - er et medlem af myntefamilien kendt videnskabeligt som Lamiaceae, ifølge Pet Wave. Det er en aromatisk urt hjemmehørende i Europa, Asien og Afrika, og den trives også i det amerikanske Midtvesten, hvor den er kategoriseret som ukrudt. Dens aktive ingrediens, nepetalacton, er en æterisk olie med flygtige egenskaber, der, når de aktiveres og indåndes af katte, forårsager midlertidige men mærkbare adfærdsændringer.

Relateret til marihuana

Vetinfo og Pet Wave inkluderer begge oplysninger om, at catnip er biokemisk relateret til marihuana og dermed producerer den samme type virkninger hos katte, som rygning "pot" gør hos mennesker. Imidlertid er det genetiske forhold mellem catnip og marihuana mere som en anden fætter to gange fjernet; Vetinfo forklarer, at catnip kun er fjernt relateret til marihuana.

Virkninger på katte

Mærkeligt nok synes katte at være de eneste dyr, der er berørt af frigivelsen af ​​kattemynts aromatiske egenskaber, rapporterer Pet Wave. Ikke alle katte reagerer på samme måde. Generelt har catnip en afrodisiakum effekt på katte, ifølge webstedet Plain Brown Tabby. Nogle katte kommer i de mærkeligste positioner på ryggen med deres poter udstrakt i luften og stirrer simpelthen opad. Andre katte bliver ukontrollabelt ophidsede og løber rundt i huset med uendelige mængder energi, der driver dem. Vetinfo indikerer, at kattemynte kan få nogle katte til at blive ekstremt aggressive og forsøge at vælge slagsmål med andre katte eller andre dyr i husstanden.

Midlertidig og ikke farlig

Minnesota Poison Control System siger, at det er næsten umuligt for en kat at opleve en alvorlig forgiftningsepisode ved at spise frisk katteplanteplante. Mens frisk kattemynde indeholder overalt fra 0,3 til 1,0 procent flygtig olie, hvilket er mere end nok til at forårsage adfærdsændringer hos en katte, varer dens virkninger kun en kort periode - fra mellem 5 og 15 minutter. Dens virkninger er midlertidige og kortvarige, hvilket gør behandlingen uberettiget i henhold til Minnesota Poison Control System. Pet Wave angiver, at den egentlige "høje", som katten får ved at snuse eller gnide sig mod kattemynten, varer i gennemsnit ca. 10 minutter og efterlader katten tilfreds i flere timer. Vetinfo fastslår, at selvom din kat måske bliver vild med kattemynte ved første introduktion, er katte af natur overlevende, der kender deres egne grænser. Sandsynligvis vil din kat vende tilbage fra katten, når hun har fået nok.

Ved ikke, før du prøver

Ikke alle katte er påvirket af kattemynte. Det er et genetisk træk, som cirka 15 procent af kattepopulationen ikke har, ifølge Plain Brown Tabby. Det er en af ​​de ting, du ikke ved, før du prøver det. Det er bedst at sørge for et sikkert miljø for din kats første eksponering for kattemynte.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: - Sliksten til katte (Juli 2024).

uci-kharkiv-org