Hvad betyder det, når en huskat kigger, hvor de ikke burde?

Pin
Send
Share
Send

Hvis din kat tisser uden for hans kuldkasse, er der en grund. Hvis din kat vandrer uden for kuldkassen, skal du straks tage ham til din dyrlæge.

Marking Territory

Nogle katte urinerer uden for deres kuldkasser som en måde at markere territorium på. Det er deres instinktive måde at identificere et rum eller objekt som deres for andre katte. Dette er almindeligt blandt unødvendige hanner og ikke-steriliserede hunner. Kastrerede og steriliserede katte gør det undertiden også. Dette kan være et svar på ændringer i deres sociale orden, såsom introduktionen af ​​en ny kat eller et andet kæledyr eller måske endda et menneske. Det kan endda bringes videre af en ændring i deres rutine eller et flytning til et nyt sted. Katte er vaner, og ændringer, som mennesker let håndterer, kan være vanskelige justeringer af dem.

Problemer med urinveje

Nogle katte urinerer uden for deres kuldkasser, når de udvikler et urinvejsproblem. Disse inkluderer urinvejsinfektion (UTI), nyresten og interstitiel cystitis hos katte. Alle disse tilstande er smertefulde. Din kitty forbinder muligvis den smerte, han oplever, når han urinerer med affaldskassen. Dette er kendt som en negativ sammenhæng. Dette kan igen få ham til at undgå det, hvilket kaldes aversion.

Renhed

Nogle katte tisse også uden for kuldkassen, hvis den ikke er ren nok eller ikke renses ofte nok. Kattes lugtesans er langt skarpere end hos mennesker, så hvis affaldskassen lugter dårligt for dig, lugter den endnu værre for din katte. At bruge en snavset affaldskasse til ham er som at bruge et snavset bærbart toilet til dig.

Litter Box selv

Undertiden har grunden til, at katte tisser uden for affaldskassen noget at gøre med selve affaldskassen. Det kan være svært for kitty at komme til på sin placering. Hvis din kat er stor, kan hans kuldkasse være for lille til ham. Hvis affaldskassen har en hætte eller foring, kan det være ubehageligt for ham. Niveauet af strøelse i kassen kan også være for dybt. Ifølge ASPCA har katte en tendens til at lide 1 til 2 tommer kuld.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Learn Danish with the Best of DanishClass101 (Juli 2024).

uci-kharkiv-org