Gør en stigning i mad en hund mere hyper?

Pin
Send
Share
Send

Hyperaktivitet hos hunde har en række årsager. For meget mad eller den forkerte formulering giver en hund mere energi, end han kan bruge op; i nogle tilfælde vil dette føre til hyperaktivitet, især hvis hunden ikke får tilstrækkelig motion.

For mange kulhydrater

Kulhydrater giver energi og er afgørende for enhver sund hunde diæt. Imidlertid kan for mange kulhydrater forårsage udsving i blodsukkerniveauet, hvilket fører til humørsvingninger og hyperaktivitet. Hvis du generelt har øget din hunds madtilskud, kan det være, at kulhydratindtagelsen har nået et mætningspunkt. Prøv at reducere kulhydraterne, men fodrer den samme mængde af alt andet. Hvis hans hyperaktivitet aftager, er det sandsynligt, at kulhydraterne var problemet.

Allergier

En allergisk reaktion kan forårsage hyperaktivitet hos en hund. Hvis du har skiftet mad - for eksempel har du skiftet fra en hvalpeformel til en voksenformel, eller du har skiftet mærke for at få bedre værdi - det kan være, at en ny ingrediens forårsager hyperaktivitet. For at teste denne teori skal du skifte tilbage til det gamle mærke hundemad, men fortsæt med at fodre den samme mængde, som du var, da hyperaktiviteten begyndte. Hvis du skifter tilbage, fjerner hyperaktivitetsproblemet, er kvaliteten, ikke kvantiteten, problemet. Alternativt kan din hund have en intolerance over for en bestemt ingrediens, der kun blev udløst, når hans fødeindtagelse steg. Hvis han kun var i stand til at tåle denne ingrediens i små doser, kan forbrugsoptagelsen have skubbet ham over vippepunktet.

Andre årsager

Din hunds adfærdsændring kan være forbundet med maden, men ikke direkte knyttet til den. For eksempel, hvis stigningen i mad skete på samme tid som en ændring i fodringsrutinen, for eksempel hvis du nu fodrer din hund på samme tid som en anden hund, kan det være, at din hund er hyperaktiv, fordi han er nervøs eller begejstret.

Bekæmpelse af hyperaktivitet

Hvis du ikke kan finde en sammenhæng mellem diæt og hyperaktivitet hos din hund, kan det være en simpel tilfældighed, at hans opførsel ændrede sig, da du forøgede hans madindtag. Men det betyder ikke, at det er en tabt sag. Du kan tackle hyperaktivitet ved at give masser af motion og mental stimulering for at mindske kedsomhed. Sørg også for, at du ikke ved et uheld styrker hyperadfærden. For eksempel, hvis du maser og bekymrer dig over din hund, når han springer rundt som en skør, kan han muligvis se denne adfærd som en nem måde at få din opmærksomhed på. Ignorer hyperadfærd.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Dansk Kennel Klub - Når hunden gør (Juli 2024).

uci-kharkiv-org