Afstemmer katte støj i søvnen?

Pin
Send
Share
Send

Det ser ud til, at Kitty kan sove hvor som helst og når som helst. Han bruger faktisk bare den samme mekanisme, som mange teenagere gør: selektiv hørelse.

Sovende vaner

Kitty sover meget. Mere end de fleste andre pattedyr. Han kan uret op til 18 timer om dagen i snoozing. Han sover dog ikke som vi, og bosætter sig i en periode med uafbrudt søvn om natten. Han lurer flere gange i løbet af dagen og er mere aktiv om natten. Dette er vedtaget fra hans vilde brødre, der jager om natten. En huskat kan vælge at sove om natten, fordi det er en tid, hvor huset er dejligt og stille, eller måske mens du er væk på arbejde. Han vælger sandsynligvis et varmt, behageligt sted, han kan lure, men stadig holder øje med sin familie.

Utrolige ører

Katte har en enestående følelse af hørelse. Mens hans tærskel for lave lyde er omtrent den samme som mennesker, er hans evne til at høre høje lyde overlegen. Et menneskes high-end er omkring 20 kHz, men Kitty kan høre omkring 65 kHz. Dette betyder, at han kan høre en højs knirken fra en mus, selvom du ikke kan. Han vil svare mere på kvindelige stemmer, da de har tendens til at være højere. Nogle gange sovner Kitty fredeligt og vågner og ser overrasket rundt. Dette skyldes, at han sandsynligvis hørte en støj, som du ikke kunne, og han knap opmærksomhed. Når han først beslutter, at der ikke er noget galt, sætter han sig i søvn igen.

Et øre åbent

Kitty holder øje med sit område, selv når han udsætter. Kitty har forståelse for, hvilke lyde der er normale, og hvilke der ikke er. Støj, han plejede at, som tørretumbleren eller opvaskemaskinen kører, forstyrrer ikke hans søvn. Men hvis han hører noget, der er usædvanligt, vil han vågne op for at kontrollere, hvad der forstyrrede ham. Nogle gange kan dette være noget, der signaliserer fare - eller måske har du simpelthen fyldt hans madskål.

Dags sikkerhed

Da Kitty er naturligt natlig, hvilket betyder, at han er oppe om natten, er hans evne til at ryste vågen, når den mindste støj er en god forsvarsmekanisme. Når din kat sover, er han temmelig sårbar. Da han sover om dagen, er han let at plukke til rovdyr, der jager i dagslyset. Mens Kitty kan gå i dybe søvncyklusser, er det kun i meget korte perioder. Du genkender denne dybe søvn, kaldet REM eller hurtig øjenbevægelse, fordi han trækker sine whiskers, ører og poter. Selv da er han klar til at vågne op på et øjeblik, hvis han har brug for at flygte fra et potentielt rovdyr.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Afslappende musik til hunde og katte - Dyb søvn (Juli 2024).

uci-kharkiv-org